Sunday, August 5, 2012

Fasulye Piyazı Tarifi













Fasulye Piyazı


MALZEMELER

Kuru fasulye 1 su bardagi 170 gram

Su 2 su bardagi 400 gram

Sogan 1 orta boy 75 gram

Tuz 1 öbd tatli kasigi 9 gram

Maydanoz 1 demet 60 gram

Yesil biber 1 orta boy 15 gram

Domates 1 küçük boy 100 gram

Kara biber öbc tatli kasigi 0.5 gram

Yumurta 1 adet 50 gram

Zeytinyagi 4 yemek kasigi 40 gram

Limon suyu 3 yemek kasigi 30 gram

YAPILIŞI

Fasulyeyi yika, 2 su bardagi su ile bir gün önceden islat, yumusayip,

suyunu çekene degin 35-40 dakika pisir. Sogani soy, yika, yarim daire

seklinde ince ince dogra, öbd tatli kasigi tuz ile ovarak yumusat. Diger

sebzeleri yika. Maydanozu ayikla, yesil biberin sap ve çekirdeklerini ayir,

her ikisini de ince ince kiy. Domatesi 1 santimetreküp irilikte dogra.

Fasulyeyi ve kara biberi sebzelere ekle, karistir, servis tabagina koy. Diger

yanda yumurtayi hasla. Kabuklarini soy ve böl. Yaga, limon suyu ve kalan

tuzu ekle, iyice çirp, salatanin üzerine gezdir, yumurta ve zeytinle süsle.

 

No comments:

Post a Comment