Wednesday, July 18, 2012

kasik salatasi









hayirli pazarlar dostlar .

hic kelam edesim yok biline .bas agrisi ile bogusmaktayim yemek pisirirken bir yandan yemek bir yandan sizlere yaziyorum .bolca alinan domateslere herkezce bilinen ama bencelerle süsledigim bir salata var size .

ilk bencelik cok keskin bir bicak ,cirki cikmadan hazirlama cabasi icin olmassa olmazdir biline .tek tek secebilme icindeki göz ile nimeti önce gözü doyurma cabasi neden gözü doyurma cabasi cünki göz gördügü anda beyine sinyal gönderiyor .diyor su yiyecek geliyor .ona göre enzim uyarliyor vucüdumuz .yarari ve zarari ona göre oluyor vücudumuza

ne demis atalar istenmeyen as ya karin agritir ya bas .Hemen tasi gedigine koyun dostlar :)

benim basimdami o yüzden agriyor .

cevap evet istemedigim seyler yedim !.sanal bir dünya, internet alemi ,ama sanal kalmiyor bende

hemen tarif

4 domates orta boy

1 orta boy türk salataligi

1kuru sogan yumurta büyüklügünde

1 sivri biber mümkünse aci olmali azicik

bir tutam maydanoz

1 dis sarimsak











keskin bir bicak ile tüm malzemeyi tek tek cok kücük olacak sekilde kesme tahtasinda dograyin






bir kasiga her bir malzemeden gelmeli yerken






yukari malzemede sarimsak yaziyor degilmi ??bu sarimsagi salatayi koyacagimiz kabimiz icin kullanacagiz






bir dis sarimsagi soyduk ortadan kestik salata kasemizi bu sarimsak ile ovusturup sarimsagi atiyoruz her yerine iyice sürmenizi istiyorum sürerken hafif tuz atabilirsiniz kabiniza













bu miktar  salata icin sosumuz söyle






4 yemek kasigi dolusu hakiki zeytinyag






2 yemek kasigi limon sirkesi






1 kahve kasigi kuru nane






tuz karabiber






hepsini karistirip salatamazin üzerine döküyoruz .






yemek yerken ekmeginizi salatanin suyuna banmak serbest






afiyet olsun








No comments:

Post a Comment