
Hayırlı Cumalar Kıymetli İzleyenlerim!!!
İftar soframızda bulunan Şipşak Turşu olarak bahsettiğim turşunun tarifini vereceğim bugün...Turşu yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı diyeceğiniz bir tarif...Ben daha önce kırmızı biber turşunu bu usulde yapmıştım ,ancak tüm sebzeleri karışık ilk defa denedim ve çok güzel oldu....Tarifi nereden mi aldım ,işte buradan -mutfaknotlarından....
Gerçekten çok pratik ve canınız turşu istediğinde acilen yapabileceğiniz tadına doyamayacağınız bir lezzet...Şöyle izah edeyim efendim;Vereceğim ölçü görmüş olduğunuz tabağı dolduracak şekilde oluyor,siz isterseniz artırıp,farklılaştırabilirsiniz...
İşte tarif;
Malzemeler:
1 adet salatalık
1 adet yeşil domates
1 adet kırmızı domates
2 adet yeşil biber
1-2 adet yeşil erik veya mürdüm eriği(isteğe bağlı)
6-7 diş sarmısak
1 çay bardağından az sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Tüm sebzeleri ve sarmısakları doğrayın...
Sirkeyi bir tencereye döküp kaynatın...
Sirke kaynadığında sebzeleri ve tuzu içine atın 3-5 dakika çevirerek haşlayın...
El kevgiri ile servis tabağına çıkarın...
Kalan sirkeyi sebzelerin üzerine dökün...
Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin...
Turşunuz şipşak hazır oldu,şimdi afiyetle yiyin...
Sirke kaynadığında yoğun bir koku oluyor ,ortamı iyi havalandırın...
Hayırlı İftarlar...
No comments:
Post a Comment